Rekordstor videokonferens i rätten | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Rekordstor videokonferens i rätten

I måndags startade en av Sveriges största rättsprocesser någonsin, där över 70 personer står åtalade. På grund av utrymmesbrist hölls rättegången som en videokonferens från sex domstolssalar på fem olika orter.

AV-lösningen har byggts upp av TDC Sverige och är anpassade för extra stora tillgänglighets- och säkerhetskrav.

– Med tanke på rättssäkerheten ställs det mycket höga krav på kommunikationslösningarna. I princip ska alla deltagare kunna följa rättegången som om de satt i själva huvudrättssalen, vilket även innefattar att kunna uppfatta tonläge, kroppsspråk, med mera. Utöver detta skall möjligheter finnas att dela dokument på ett intuitivt sätt, säger Catharina Hedborg, produkt- och marknadsdirektör TDC Sverige.

Över 100 rättegångsdagar är planerade, och rättegången beräknas pågå under 7 månader.

 

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *