Ny chefsjurist på Konkurrens­verket | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ny chefsjurist på Konkurrens­verket

Per Karlsson är ny chefsjurist och avdelningschef för juridiska avdelningen på Konkurrensverket från den 1 februari, han kommer närmast från advokatfirman Vinge.

Pressmeddelande

– Jag ser fram emot de utmaningar det innebär att ”byta sida”. Jag hoppas kunna använda mina erfarenheter från olika marknader och kunna bidra till rättsutvecklingen inom Konkurrensverkets ansvarsområden, säger Per Karlsson.

Per Karlsson har arbetat sammanlagt åtta år som advokat med rådgivning åt stora företag med inriktning på förvärvskontroll, processer och kartellutredningar.

Tidigare har han bland annat arbetat som rättssakkunnig på Näringsdepartementet åren 1995-2000 med konkurrensrättsliga frågor (lagstiftning, EU-arbete mm) samt som utredningssekreterare i moderniseringsutredningen av konkurrensreglerna (2003-04).

– Per Karlsson har med sig värdefulla erfarenheter från såväl regeringskansliet som från advokatsfären. Det är tillgångar som kommer väl till pass i vårt arbete att värna om en fungerande konkurrens och effektiv offentlig upphandling. Det är roligt att ha honom med i vårt team, säger Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom.

Som chefsjurist kommer Per Karlsson att ingå i Konkurrensverkets ledningsgrupp.

 

Källa: Konkurrensverket

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Pressreleaser

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *