Nya krav på kollektivavtal i upphandlingar | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nya krav på kollektivavtal i upphandlingar

Riksdagens arbetsmarknadsutskott anser att krav på kollektivavtal bör ställas i samband med offentliga upphandlingar. Förslaget till regeringen är undertecknat av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

I en gemensam motion till regeringen skriver företrädarna att personal inte ska drabbas av sämre arbetsvillkor eller arbetsmiljö när kontrakt pressas vid upphandling. Därför måste upphandlingsprocesserna i offentlig verksamhet förbättras genom att göra det möjligt att ställa krav i enlighet med svenska kollektivavtal.

Förslaget innebär att det blir lättare att stänga ute företag som konkurrerar med undermåliga villkor för personalen.
– Vi anser att när offentlig verksamhet upphandlas måste upphandlingsprocesserna förbättras så att personalen inte får betala pressade kontrakt med sämre arbetsvillkor och arbetsmiljö. Vi menar att lagen om offentlig upphandling bör ändras så att krav på villkor i enlighet med svenska kollektivavtal ställs vid all offentlig upphandling.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Upphandling

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *