Överraskande många otillåtna direkt­upphandlingar | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Överraskande många otillåtna direkt­upphandlingar

På Konkurrensverket är man överraskade över mängden otillåtna direktupphandlingar. Det säger generaldirektör Dan Sjöblom i samband med överlämnandet av en redogörelse till regeringen.

Konkurrensverket är tillsynsmyndighet för den offentliga upphandlingen och har det senaste året startat ett stort antal utredningar kring otillåtna direktupphandlingar. Två ärenden har redan tagits till domstol, Akademiska Hus och Migrationsverket. Blir det fällande domar kommer en upphandlingsskadeavgift utdömas.

– Vi är förvånade över att det verkar förekomma så väldigt många otillåtna direktupphandlingar. Och vi ser inte allt. Mörkertalet är sannolikt stort, säger Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom.

Ett aktuellt exempel som i dagarna hanterats av Konkurrensverket gäller en anmälan mot Falu kommun som utan föregående upphandlig förlängt sitt avtal med leverantören av gatuunderhåll. Ett avtal värt 30 miljoner kronor.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Upphandling

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *