En nationell pensionsstiftelse? | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

En nationell pensionsstiftelse?

Lena Bäcker, tidigare chefekonom på Kommuninvest, pratade om pensionsskulden och fick publiken med sig i åsikten att Sveriges kommuner borde lägga sina pensionsavsättningar i en gemensam stiftelse enligt samma modell som våra nordiska grannar.

Lena Bäcker pratade under Ekonomidagarna i Örebro om de stora ekonomiska utmaningar som kommuner och landsting brottas med de kommande åren. I publiken, som var utrustad med röstningsenheter, svarade 44 procent att just pensionsskulden var den fråga som oroade dem mest.

– Vi är det enda landet i norden som inte har inrättat en nationell pensionsstiftelse. De står inte inför samma problem som vi gör.

Orsaken till varför det inte gjorts trodde Lena Bäcker var att det inte finns någon i kommunsektorn som har tagit initiativ till att lyfta frågan. Moderatorn Annika Dopping bad om en spontan handuppräckning och nära hälften tyckte att idén kan vara god.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Ekonomi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *