Ny GD för Försäkringskassan | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ny GD för Försäkringskassan

Regeringen har utsett Dan Eliasson till ny generaldirektör för Försäkringskassan. Han är i dag generaldirektör för Migrationsverket och tillträder sin nya tjänst den 1 oktober.

Pressmeddelande

– Dan Eliasson övertar ansvaret för en viktig myndighet med stora utmaningar framför sig. Att vara generaldirektör för Försäkringskassan är ett av den svenska välfärdspolitikens finaste jobb, säger socialförsäkringsminister Ulf Kristersson.

– Det känns stort och hedrande att få regeringens förtroende att tillsammans med Försäkringskassans medarbetare få fortsätta utveckla och administrera ett av världens bästa välfärdssystem, säger Dan Eliasson.
Fakta:

Dan Eliasson är 50 år gammal och jur. kand från Uppsala Universitet. Han är sedan 2006 generaldirektör för Migrationsverket. Han har tidigare varit bland annat statssekreterare, internationell chefsförhandlare och ambassadör i Regeringskansliet.

Nuvarande generaldirektör Adriana Lender kommer efter den 1 oktober fram tills hennes förordnande går ut den 31/12-2011 vara generaldirektör inom Regeringskansliet.

Källa: Regeringen

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Pressreleaser

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *