Politikerna har inte fattat grejen | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Politikerna har inte fattat grejen

Dr Julia Glidden gav en utblick i e-förvaltningsarbetet i Europa – och uppmanade politiker och förvaltning att öka samverkan med medborgarna.

– Verktygen finns redan, de kostar inget utöver det förändringsarbete som måste ske i era organisationer. Ta kontakt, gör era data tillgängliga och utnyttja den kompetens som ett öppet innovationsarbete kan erbjuda. Det är billigare och ger en stark användarförankring.

– Problemet är att utvecklingen går så fort att tekniken känns gammal redan när den lanseras och medborgarna är redan någon annanstans.

Julia Glidden är amerikanska med examen i International Relations från Oxford University, England. Hon har stor erfarenhet av att arbeta med offentlig förvaltning i Europa kring tjänsteutveckling. Därtill är hon både forskare, konsult och anlitad utvärderingsexpert samt  talare vid internationella konferenser bl a EUs Ministerkonferens eGovernment i Polen förra året.

– Det är slående vad ointresserade politiker och beslutsfattare verkar vara av att ta till sig de nya kanalerna och öka dialogen med medborgarna.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *