Knape vald till tales­person i Europa | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Knape vald till tales­person i Europa

Anders Knape, ordförande Sveriges Kommuner och Landsting

Vid Europarådets kongress för kommunala och regional organ (CLRAE) plenarsession i Strasbourg valdes igår Anders Knape till talesperson för Europas kommuner, i dialogen med medlemsländernas regeringar.

– Det är hög tid för regeringarna i Europarådets 47 medlemsländer att se till att de fullt ut samråder med och lyssnar på kommunal och regional nivå i alla frågor som rör oss. Konventionen om kommunal självstyrelse ställer tydliga krav och måste följas, säger Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting och CLRAE:s vice ordförande.

– Vi som är valda på kommunal och regional nivå har sedan ett ansvar att agera som en pålitlig och trovärdig partner när regeringarna försöker lösa situationen i Europa. Europarådets kongress ska driva på men också stödja utvecklingen, säger Anders Knape.

{loadposition contentbanner}

Europarådets kongress för kommunala och regional organ (CLRAE) utsåg Anders Knape till tematisk talesperson för rätten till konsultation.

– Europarådets konvention fordrar att medlemsländerna respekterar kommuner och regioners rätt till självstyrelse. I många länder urvattnas nu i stället självstyrelsen. Jag vill påminna regeringarna om det ansvar som de har, säger Anders Knape.

CLRAE genomför under veckan sitt vårplenum i Strasbourg. Åtta svenska kommun- och regionspolitikerna deltog.

Källa: SKL

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Ledarskap

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *