SEFA bygger Vegalyckan i Lund | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

SEFA bygger Vegalyckan i Lund

Stort uppdrag med studentlägenheter och skola i Lund, efter upphandling.

SEFA Byggnads har fått i uppdrag att bygga projektet Vegalyckan i Lund. Detta är ett projekt framtaget av AF Bostäder tillsammans med Lunds kommun. Byggnaden kommer innehålla 110 studentlägenheter och en skola för 260 elever.

Detta är SEFA:s första bostadsprojekt i Lund och bakgrunden är att man vann en omfattande offentlig upphandling. Projektet är framtaget av AF Bostäder tillsammans med Lunds kommun. Byggnationen drar igång i höst och entreprenadssumman är på 130 miljoner.

– Vi fick det här projektet mycket tack vare att vi har en stark organisation som kan hantera större projekt som det här, säger Rachad Azar regionchef på SEFA Byggnads i Skåne.

Vegalyckan är en fastighet som ska ligga sydost om bostadsområdet Studentlyckan i centrala Lund och på det område där Vegaskolan ligger i dag, De översta fyra våningarna ska rymma studentlägenheter och i bottenvåningen blir det en skola för 260 elever.

SEFA Byggnads fick uppdraget att bygga detta projekt som totalt är på 9 000 m² och beräknas stå färdigt till sommaren 2015.
Källa: SEFA

FAKTA
SEFA är en koncern inom bygg, anläggning, fastighet och industri. Bolaget startades 2002 och är redan en utav Sveriges största byggkoncerner.  SEFA har bred förankring i Västsverige med huvudkontor i Göteborg samt lokalkontor i Strömstad, Trollhättan, Borås, Alingsås, Varberg, Halmstad och Malmö.
Uppdragsgivare är i första hand kommuner samt kommunala och statliga bolag. Dessutom har företaget många uppdrag för industri- och handelsföretag, fastighetsbolag och större byggbolag. Under 2012 omsatte SEFA ca 1,1  miljarder kronor.
Källa: SEFA

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Upphandling

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *