Regeringen föreslår mer makt till mobilkonsumenterna | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Regeringen föreslår mer makt till mobilkonsumenterna

Det ska bli lättare och gå snabbare att säga upp och byta sitt abonnemang för mobiltelefoni och andra elektroniska kommunikationstjänster. Dessutom ska operatörerna framöver bli skyldiga att kostnadsfritt ta bort eventuella lås, exempelvis så kallade simkortslås, efter att den inledande bindningstiden löpt ut. Det är innebörden i den proposition som regeringen i dag har överlämnat till riksdagen.

- Syftet med den förstärkta lagstiftningen är att stärka konsumenten och öka konkurrensen på mobilmarknaden vilket förhoppningsvis i förlängningen kommer leda till att operatörerna utvecklar bättre tjänster, säger it- och energiminister Anna-Karin Hatt.

Pressmeddelande: Regeringen föreslår mer makt till mobilkonsumenterna

Näringsdepartementet, 30 januari 2014

MER regeringen.se

Comments are closed