Svevia anklagas för prisdumpning | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Svevia anklagas för prisdumpning

Statliga Svevia vinner en stor del av de kontrakt för vägunderhåll som Trafikverket upphandlar. Bolaget har länge gått med förlust och anbuden är anmärkningsvärt låga, jämfört med konkurrenternas.

Det rapporterar Svenska Dagbladet Näringsliv och citerar ekonomiprofessor Mats Bergman vid Högskolan i Södertörn. ”Att staten konkurrerar utan full kostnadstäckning är problematiskt”, säger experten. Han pekar på att det är en uppenbar risk att ett annat företag än det mest effektiva vinner. Om så sker får man en ineffektivitet i produktionen och kanske också utslagning av mer effektiva företag, menar professorn.

Svevias vd, Torbjörn Torell, säger till SvD Näringsliv att bolagets framgång hos framför allt Trafikverket ytterst är en prisfråga, men förnekar att man har som strategi att sätta tillväxt framför lönsamhet och dumpa sina priser för att få kontrakt.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Upphandling

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *