Historisk dag för Konkurrensverket | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Historisk dag för Konkurrensverket

Från den första juli gäller det nya samlade upphandlingsstödet i Konkurrensverket.
– En historisk dag, för oss, sade Dan Sjöblom, generaldirektör på Konkurrensverket, som gästade Offentliga Affärers seminarietält först på morgonen.

Stödet är nu samlas och utvecklas alltmer
– En viktig del i uppdraget som vi ska jobba med är att minska rädslan för innovationsupphandling. Vi ska försöka ta ner det till en nivå som känns mer som verksamhetsutveckling. Det finns innovationer även på den lilla nivån, förklarade gd:n.

Dan Sjöblom drog historiken för införlivandet av Miljöstyrningsrådet och Kammarkollegiets Nationella Upphandlingsstöd med tillsynsmyndigheten, som i fortsättningen även ska vara en stödmyndighet.

– Under våren har vi frågat många intressenter om vad man har mest behov av. Det ger en bra vägledning för vilken form av stöd vi ska prioritera.  Vi kommer att fortsätta med den formen av undersökningar, lovade Dan Sjöblom

Och just den 1 juli var det alltså Miljöstyrningsrådets tur att införlivas.

– Enheten kompletterar allt det övriga och ger hela bredden. Att ta hållbarhetsfrågorna på allvar är viktigt om man ska ha ett upphandlingsstöd i världsklass, menade Dan Sjöblom till sist innan han hastade vidare till nästa seminarium.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Upphandling

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *