Nytt avtal för cancerrehabilitering | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nytt avtal för cancerrehabilitering

Ett nytt avtal för rehabilitering av patienter med tumörsjukdomar är tecknat i Region Skåne. Avtalet börjar gälla 1 januari 2015 och löper fram till sista december 2018. Därefter finns möjlighet till två års förlängning.

Det meddelas på regionens webbplats. Det blev Lyagården i Höör som får teckna avtal efter att Region Skånes upphandling blivit klar. Vården på Lydiagården ska syfta till att förebygga fysiska, psykiska, sociala och existentiella följder av cancersjukdom.  Även sjukgymnastik och familjeprogram ska ingå.

Nytt i upphandlingen är att avtalet även omfattar sjukgymnastik och att vården kan ges både i internatform, i öppen vård eller en kombination av båda. Vilket som fungerar bäst bestämmer vårdpersonal i samråd med patienten.

Leverantören kommer också att erbjuda familjeprogram för patienter som har minderåriga barn.

Avtalet omfattar 300 platser per år och institutionen har möjlighet att ta emot fem familjer med upp till fyra medlemmar i veckan. Behandlade läkare, annan legitimerad behandlare eller behandlande kurator vid offentligt finansierad vård kan remittera patienter till rehabiliteringen.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Återpublicerat

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *