Sjukskrivningsmiljarden för 2014 fördelad | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Sjukskrivningsmiljarden för 2014 fördelad

Nu är resultatet för Sjukskrivningsmiljarden 2014 klart. Alla landsting får del av satsningen även om den totala ersättningen till landstingen är mindre än föregående år.

Alla landsting tar del av “Sjukskrivningsmiljarden” 2014. Drygt 500 miljoner kronor, av möjliga 800 miljoner, betalas ut till landstingen i februari.

– Det är roligt att se att alla landsting har klarat intentionerna kring de fyra första villkorade delarna i överenskommelsen och att vi kan se så många positiva framsteg i kvalitetsarbetet med sjukskrivningsfrågan. Dessutom att arbetet med elektroniska läkarintyg går så snabbt framåt i de flesta landsting, säger Ulrika Johansson, chef på sektionen för hälsa och jämställdhet på Sveriges Kommuner och Landsting.

En del pengar av miljarden går dessutom till fortsatt nationellt utvecklingsarbete inom elektroniskt informationsöverföring. Den rörliga delen som bygger på förändringen i sjukfrånvaro i respektive landsting ger inte så mycket utdelning i år. Det beror dels på att det är en ny beräkningsmodell men också på att sjukfrånvaron generellt har ökat i hela landet under perioden.

Källa: Sveriges Kommuner och Landsting

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Pressreleaser

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *