“Spännande” säger ny VD för SKL Kommentus | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

“Spännande” säger ny VD för SKL Kommentus

Eva-Lotta Löwstedt Lundell har utsetts till ny VD och koncernchef för SKL Kommentus efter Thomas Idermark, som slutat. – Det känns ansvarsfyllt, pirrigt och spännande, säger Eva-Lotta Löwstedt Lundell till OFFENTLIGA AFFÄRER.

Eva-Lotta kommer närmast från posten som VD för Sveriges Radio Förvaltnings AB och tillträder sin nya tjänst den 1 september 2015.

Hon uppger för OFFENTLIGA AFFÄRER ATT HON kommer att inleda det nya jobbet med att föra en nära och tight dialog med både kunder och medarbetare i verksamheten, bland annat för att identifiera utvecklingsområden och för att själv få ett ordentligt grepp om verksamheten.

Eva-Lotta har tidigare bland annat arbetat som inköpschef för Sveriges Television AB och inköpsdirektör på Statskontoret. Fram till dess att Eva-Lotta tillträder kommer Nina Sjödin, SKL Kommentuskoncernens ekonomi- och HR-chef, att fortsätta sitt uppdrag som tillförordnad VD.

Eva-Lotta uppger att hon till följd av det nya uppdraget kommer att avgå som ordförande i Sveriges Offentliga Inköpare, SOI. Hon säger till Upphandling24 att det känns tråkigt men att de skilda rollerna är svåra att kombinera.

En annan viktig rekrytering gjordes tidigare i år då Peter Nohrstedt anställdes på SKL Kommentus som hållbarhetsansvarig. Peter kom närmast från en tjänst på internationella avdelningen på Konkurrensverket där hans ansvarsområden omfattade Sveriges engagemang inom EU och FN-samarbetet angående miljöanpassad och hållbar upphandling. Peter Nohrstedt tillträdde tjänsten den 9 februari 2015.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Ledarskap

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *