KI-kritik mot regeringen | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

KI-kritik mot regeringen

Regeringens ekonomiska politik kan komma att minska antalet sysselsatta i Sverige med 15 000–20 000 personer, drygt 0,3 procent. Det hävdar statens egen myndighet Konjunkturinstitutet (KI), enligt DN Ekonomi.

När KI i sin senaste konjunkturrapport vägt samman effekterna av den politik som regeringen hittills aviserat blir resultatet dystert, konstaterar tidningen. Åtgärder som slopad nedsättning av arbetsgivaravgifter för unga, höjd a-kassa och förändringar av arbetsmarknadspolitiken och sjukförsäkringen leder sammantaget till en varaktig minskning av antalet sysselsatta.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Återpublicerat

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *