Framtidens hälsa stavas E | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Framtidens hälsa stavas E

År 2025 ligger fokus mer på välbefinnande än på hälso- och sjukvård. Och vi är hela tiden uppkopplade för en ständigt pågående hälsocheck via sensorer i kläder, kontaktlinser, skor, toalett, blöjor, m.m.

Det spår den globala analysjätten Frost & Sullivan. På måndagen medverkade företaget i Offentliga Affärers monter med sin svenske representant L-G Fröjd och på länk Dr. Dorman som förklarade innehållet i ett bildspel. ”Vad heter världens största hälso- och sjukvårdsföretag”, frågade Mr. Dorman och fick genast rätt svar från publiken: Google!

Människors inställning till hälsa och välbefinnande förändras i snabb takt och digitala e-tjänster vinner terräng.

I dag fokuserar vi mest på behandling och mindre på förebyggande, mer på sjukvård, mindre på välbefinnande. År 2025 kommer förhållandet att vara det omvända, spår Frost & Sullivan. Den förebyggande delen ökar (från 5 procent 2007 till 12 procent 2025) och e-hälsa blir dominerande i vardagen.

Exakt hur det blir återstår att se för den som lever. Eller som L-G Fröjd uttryckte det: ”Framtiden riskerar alltid att bli försenad”…

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Vård

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *