Tävling om bästa medborgarapp | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Tävling om bästa medborgarapp

Foto: Colourbox

Ett analysföretag ska dela ut gratisversioner av en mjukvara och samtidigt uppmana medborgare, myndigheter och kommuner att skapa Sveriges bästa medborgarapp.

En stor del av Sveriges kommuners information är offentlig. Det finns således en betydande mängd intressant och användbara data som kan göra Sveriges invånare smartare. Nu blir det lättare än någonsin att ta del av, visualisera och använda dessa data, tänker sig företaget är Qlik med mjukvaran Qlik Sense, som tillhandahålls utan kostnad.

– Sverige har tidigare varit ledande i Europa när det gäller digitalisering av offentliga tjänster, men nu tillhör vi inte ens den bästa tredjedelen. Detta vill vi såklart ändra på, säger Christina Bergstrand, Marketing Manager för Qlik.

För att uppmuntra till en framgångsrik digitalisering av Sverige bjuder företaget och dess partner Climber in Sveriges medborgare, myndigheter och kommuner att skapa Sveriges bästa medborgarapp, Mjukvaran som företaget delar ut fungerar som ett verktyg som vem som helst enkelt kan använda för att skapa sin egen app. Genom verktyget får användaren också tillgång till offentliga data inom ett flertal områden.

Enbart fantasin sätter gränser. Kanske vill någon skapa en app. som har koll på löpspår, utomhusgym eller promenadstråk med betyg från andra motionärer? Eller som visar vilka parkeringar som finns i närheten eller hur lång kön är på akuten?

Alla medborgare, kommuner och myndigheter välkomnas nu att skapa spännande appar och bidra till att göra Sveriges invånare och myndigheterna mer digitaliserade.

I konceptet Smartare Sverige ingår också en tävling, Sveriges bästa medborgarapp, till vilken alla kan anmäla din app och kanske prisas som Sveriges Bästa App för medborgare eller organisationer (myndigheter och kommuner).

Exempel på datakällor finns på öppnadata.se. Är man intresserad av att öppna offentliga data så rekommenderas Facebookgruppen opengov där dessa frågor diskuteras.

Läs mer om hur tävlingen fungerar på följande länk:
http://go.qlik.com/SE_2015_Q3_Open-Data-Challenge_webinar_Registration_Challenge_LP.html

Sista dag att ladda upp sin app är den 16 oktober. Prisutdelning sker den 22 oktober.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Nyheter

One Response

Kommentera

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *