Akademiska hus bygger ut i Umeå | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Akademiska hus bygger ut i Umeå

Det blir upphandlingar i storformat när Akademiska Hus satsar 275 miljoner kronor i ett nytt Medicinskt Biologiskt Centrum (MBC) vid Umeå universitet.

Det ska förverkligas genom en till- och ombyggnad av det befintliga Biologihuset. Byggstarten för MBC är planerad till våren 2016 och inflyttning är beräknad till våren 2018. Allt enligt den statliga aktörens webbplats.

De nya lokalerna gör det möjligt för den medicinska fakulteten att samlokalisera sin verksamhet och samla den medicinska spetsforskningen under ett och samma tak.

Biologihuset är Campus Umeås äldsta byggnad och får med om- och tillbyggnaden ett rejält lyft. Tanker är att skapa en attraktiv forskningsmiljö i syfte att samla experimentell forskning från olika vetenskapliga discipliner inom medicinska fakulteten till ett Medicinskt Biologiskt Centrum (MBC).

– Uppbyggnaden av MBC innebär en kraftfull satsning på experimentell och transnationell medicinsk forskning. Genom att skapa en interaktiv miljö för både forskning och utbildning ges attraktiva förutsättningar för en internationellt konkurrenskraftig verksamhet, säger Lena Gustafsson, rektor vid Umeå universitet.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Nyheter

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *