Så kan landstinget spara en halv miljard | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Så kan landstinget spara en halv miljard

Landstinget Dalarna skulle kunna spara en halv miljard kronor genom att följa upp ingångna avtal och förbättra upphandlingsprocessen framåt.

Det skriver fyra debattörer med Fredrik Tamm i spetsen i en debattartikel i Dala Demokraten den 3 december 2015. Fredrik Tamm är grundare av DoubleCheck, övriga artikelförfattare är Mikael Prenler, seniorkonsult och partner, Doublecheck, Karin Ringsby, ordförande Företagarna Dalarna och Kristina Snitt, regionchef Dalarna, Mellansvenska handelskammaren.

”Vårt råd till beslutsfattarna i Landstinget Dalarna är /…/ att snabbt lyfta upphandlingsfunktionen till den ledningsnivå där den ska ligga. Gör den till en strategisk funktion och använd den som ett verktyg för att effektivisera verksamheten. Då kan mycket pengar frigöras till kullors och dalkarlars gagn och välfärd”, skriver de fyra.

Läs hela artikeln via följande länk:

http://www.dalademokraten.se/opinion/debatt/debatt-forslaget-kan-spara-landstinget-en-halv-miljard

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Debatt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *