Projekttävling när Landvetter får nytt hotell | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Projekttävling när Landvetter får nytt hotell

Konkurrensen ska tas tillvara när Göteborg Landvetter ska få ett nytt hotell. Swedavia har utlyst en projekttävling för att få fram det bästa förslaget för hur ett hotell kan utformas.

I ett första skede kommer Swedavia att kvalificera fem arkitektkontor som får tävla om utformningen det planerade hotellet. Förutsättningar som arkitekterna måste förhålla sig till är att hotellet ska ligga i terminalens norra del, vara åtta våningar högt med möjlighet till utsikt över banområdet samt ha en direkt koppling till terminal och framtida tågstation och annan kollektivtrafik. Det rapporterar Fastighetstidningen.

Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport säger till tidningen att flygplatsen ligger i topp när det gäller antal nya flyglinjer i Europa. Upptagningsområde är hela Västsverige och södra Norge. Ett nytt hotell är nödvändigt inte minst för utrikes- och chartertrafiken.

Enligt genomförda marknadsundersökningar finns utrymme för cirka 150-200 gästrum vid Landvetters flygplats.

Det nya hotellet är tänkt att stå klart under 2019.

Foto: Swedavia.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Konkurrens

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *