Rusta IT-specialisterna! | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Rusta IT-specialisterna!

I cyberkriget är IT-säkerhetsavdelningen att jämföra med ett underutrustat fältsjukhus under första världskriget. Det hävdar Christoffer Callender, Säkerhetsexpert på Intel Security.

I en debattartikel i nästa utgåva av OFFENTLIGA AFFÄRER, som utkommer i slutet av juni, pekar han på en ny rapport framtagen av Enterprise Strategy Group, där fler än 700 IT- och säkerhetsansvariga på större företag i världen delger sina erfarenheter. I genomsnitt hade varje företag genomfört 78 säkerhetsutredningar under det gångna året och fler än en fjärdedel (28%) bestod av riktade IT-attacker.

En sådan attack kan starta så enkelt som att en anställd klickar på en länk eller öppnar en fil av misstag. Ett intrång som förblir oupptäckt i dagar, veckor eller månader kan leda till obotlig skada för ett företag – i form av förlust av intellektuellt kapital, eller ett varumärke som aldrig hämtar sig.

I Sverige har vi under det senaste året sett en tydlig ökning både i intensitet och konsekvenser när det gäller riktade IT-attacker mot myndigheter, offentlig förvaltning och ledande infrastrukturföretag.

Det är dags att ge IT-specialisterna de resurser som krävs för att de ska kunna hantera den akuta säkerhetsvården och börja räkna responstiden i timmar snarare än dagens dygn, veckor och månader.

Läs hela debattartikeln i nr 3 av OFFENTLIGA AFFÄRER!

Bilden: Christoffer Callender, Säkerhetsexpert på Intel Security.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *