Dialogmöten om matupphandling i Gävleborg | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Dialogmöten om matupphandling i Gävleborg

Inför kommande livsmedelsupphandling kommer Inköp Gävleborg att i höst anordna dialogmöten mellan representanter för beställarna och livsmedelsproducenterna.

”Tanken är att vi genom att mötas skapar förutsättningar för en bra upphandling och ger en inblick i hur man är med och lämnar anbud”, heter det på organisationens webbplats.

Dialogmötena kommer att arrangeras med start i Gävle den 26 september och fortsätter sedan i Hudiksvall, Nordanstig, Ljusdal för att avslutas i Bollnäs den 4 oktober.

Medarrangör är Föreningen Matvärden som arbetar för att invånarna i Gävleborg eller besökare i regionen ska kunna ta del av den mat och dryck som produceras där. ”Vi arbetar för att livsmedelsproduktionen i vår region ska öka i både volym och kvalitet”, står det på föreningens webbplats.

Tillträdande projektledare är Ann-Helen Persson som säger att hon vill få med alla – producenter, organisationer, näringslivet, myndigheter och politiken– att jobba mot samma mål, nämligen att sätta Gävleborg på kartan.

OFFENTLIGA AFFÄRER fick en pratstund med henne dagarna innan hon börjar sitt nya jobb.

Ann-Helen Persson tycker att ”den offentliga tallriken” är ett viktigt inslag i föreningens arbete och menar att det finns en del att lära i hur man upphandlar livsmedel. Hon hänvisar till ett uttalande av den tidigare jordbruks- och landsbygdsministern Eskil Erlandsson (C ) som förklarade att om man upphandlar både ris och potatis samtidigt så finns det ingen lokal aktör som kan leverera. Underförstått: genom att dela upp en upphandling så kan mer av närproducerad mat komma med på den offentliga tallriken.

– Matvärden har fått ett viktigt uppdrag som alla som bor och verkar i Gävleborg kommer att kunna dra nytta av. Vi är inte en konkurrent till andra organisationer inom livsmedels- och turismnäringen utan ska bereda vägen och därför borde alla vara intresserade av att det här projektet lyckas, säger Ann-Helen Persson.

Bilden: Ann-Helen Persson, projektledare, Matvärden. Foto: Matvärden.

Om Inköp Gävleborg
Genomför upphandlingar samt ger stöd och rådgivning åt kommunernas förvaltningar och bolag i Gävleborgs län samt Älvkarleby kommun. Verksam i Bollnäs, Gävle, Hofors, Hudiksvall, Ljusdal, Nordanstig, Ockelbo, Ovanåker, Söderhamn, Älvkarleby.

Om Matvärden
Föreningen MatVärden (före detta HälsingeLivs) är en ideell förening startad 2006 för att driva utvecklingen mot en hållbar livsmedelsproduktion i Gävleborg. Föreningens medlemmar består av både privatpersoner och företag och är politiskt obunden.

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Nyheter

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *