Trögt för svensk vindkraft – drag i USA | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Trögt för svensk vindkraft – drag i USA

Om det går trögt för den svenska vindkraften så är det desto mer drag i den amerikanska vindkraftsindustrin.

 I USA installerades 2 000 megawatt ny kapacitet under årets första kvartal, vilket är nästan fyra gånger så mycket som under samma period 2016, rapporterar Dagens Näringsliv. Kostnaderna är nere med 66 procent sedan 2009, och vindkraft är den billigaste källan till ny el i många delar av landet.

Detta är branschens största ökning under ett första kvartal sedan 2009, enligt den amerikanska vindkraftsorganisationens första kvartalsrapport, nyligen offentliggjord.

Däremot går det alltså trögt för vindkraften i Sverige med enbart ett enda beställt vindkraftverk under första kvartalet 2017, skriver nyhetsbrevet OX2 – senaste nytt om förnybart.


Låga etableringskostnader
USA däremot kan inte bara stoltsera med 2 000 MW nyinstallerad vindkraftskapacitet utan även rekordlåga etableringskostnader, vilket gör att det pågår både projektbyggen och utvecklingsverksamhet. Just nu är vindkraftsprojekt med total kapacitet på 9 025 megawatt under uppbyggnad och ytterligare 11 952 megawatt befinner sig i ”avancerat planeringsstadium”. Detta enligt den amerikanska vindkraftsorganisationen AWEA.

Omkring en fjärdedel av de megawatt som installerats under första kvartalet upphandlades av köpare utanför tillverkningsindustrin, inklusive amerikanska armén, Amazon, Google, med flera. Texas toppar vindkraften i USA och noterade också flest antal vindkraftinstallationer under årets första kvartal, följt av Kansas, New Mexico, North Carolina och Michigan.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Miljö

One Response

Kommentera

    Trackbacks/Pingbacks

    1. Trögt för svensk vindkraft – drag i USA | Förnybarhetsrådet

    Kommentera

    Your email address will not be published. Required fields are marked *