De nominerade till eDiamond Award 2017 är… | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320
EVENT-Toppbanner1260x250

SENASTE JOBB

• No Posts Found

De nominerade till eDiamond Award 2017 är…

På eFörvaltningsdagarna 2017 den 11-12 oktober utser vi den organisation som under året bäst erbjudit medborgare, företag och den egna organisationen nya möjligheter genom att etablera samhällsnyttiga e-tjänster.

Vi vill med detta pris belöna myndigheter, landsting och kommuner som skapat nytta för framtidens eMedborgare. Priset är instiftat av oss på Offentliga Affärer och målsättningen är att bidra till att Sverige blir ett föregångsland inom området e-förvaltning, lokalt, regionalt, nationellt och globalt.

Vi vill passa på att tacka för de många bra bidrag som vi har fått in. Här nedan presenteras de sex kandidater som juryn valt ut och som alla har chans att vinna eDiamond Award 2017.

Vinnaren kommer att presenteras under årets bankett den 11 oktober 2017.

PRESENTERAR HÄRMED DE SEX NOMINERADE:

Digital Servicecenter – en digital tjänst på en fysisk plats

Helsingborgs stad har utvecklat ett digitalt servicecenter på centralstationen där ca 40 000 personer rör sig varje dag. Det är en skärm med information som hämtar information ur stadens plats- och evenemangsdatabaser.

Nominerad: Soraya Kabelele-Senya, Enhetschef på Helsingborg kontaktcenter, Helsingborgs stad och Emma Håkansson, Turism och Destinationsutvecklingschef, Helsingborgs stad

 

Handläggarrobot effektiviserar arbetet för Trelleborgs kommun

Socialförvaltningen har en lång tradition av att arbeta i telefon mån-fre och processerna är långa. Tack vare handläggarroboten är process och beslut i enklare frågor effektiviserad så personalen kan få tid med medborgarna.

Nominerad: Mikael Karlsson, Enhetschef på Teknik och utveckling, Socialförvaltningen i Trelleborg

 

Boka tid med kommunaldirektören

Karlskrona kommun har startat en enkel tjänst där det går som medborgare att boka tid med kommunaldirektören för att ställa frågor som ej är relaterade till myndighetsutövning som t ex bygglov.

Nominerad: Carl-Martin Lanér, Kommunaldirektör, Karlskrona kommun

  

Biblioteksappen Bibblix har ökat barns användande av e-böcker

Biblioteksappen Bibblix lanserades av Stockholms stadsbibliotek och Malmö stadsbibliotek för att öka barns lust att läsa. Bibblix är inriktad på att serva barn i åldern 6-12 år som står på tröskeln att börja läsa böcker själv.

Nominerad: Mikael Tuominen, Projektledare, Stockholms stadsbibliotek

 

Få kontroll över dina fullmakter genom Fullmaktskollen

Fullmaktkollen är ett samarbete mellan försäkringsbranschen och Pensionsmyndigheten som tillsammans byggt en tjänst för att medborgare och företag ska få överblick och kontroll över sina fullmakter på liv- och pensionsområdet.

Nominerad: Marie Hosinsky, Vd, Fullmaktskollen

 

Falkenbergs Skolstartstjänst effektiviserar administrationen

Falkenbergs kommun har skapat en digital tjänst och samlat 12 olika blanketter till en enda e-tjänst för de vårdnadshavare som har en minderårig som ska börja ett nytt läsår i skolan.

Nominerad: Torbjörn Larsson, IT-chef, Falkenbergs kommun

Läs mer om nomineringar här: https://eforvaltningsdagarna.se/nominerade-ediamond-awards-2017/

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *