Kommuner bör få egen poliskår | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kommuner bör få egen poliskår

Ge kommunerna möjlighet att ha en egen poliskår med statlig delfinansiering. Det skriver lokala centerpartister lagom till Centerpartiets stämma i Malmö.

De tre är ledande lokala politiker i Centerpartiet, Christian Ottosson, kommunalråd Huddinge (C), Lars Kallsäby, kommunalråd Västerås (C), och Per Schöldberg, kommunalråd Växjö (C), i en debattartikel i Aftonbladet (2017-09-28).

De menar att en kommunal polis kan göra det lokala jobbet bättre. ”Precis som i andra länder skulle den ansvara för till exempel ordningsstörningar och trafik och därmed skapa ett nytt alternativ för polisanställda”, skriver de.


Fler bakom förslaget
Artikelförfattarna är tre i en grupp på ett tjugotal centerpartister som anser att kommunpolitiker nu bör kunna enas om att det behövs en polis i kommunal regi. ”Tillsammans med ett tjugotal andra kommunrepresentanter lägger vi i veckan fram förslaget om kommunal polis för Centerpartiets partistämma i Malmö”. Stämman pågår 28 september till 1 oktober 2017.

Artikeln avslutas: ”Centerpartiet ska fortsätta föra en närodlad politik med utgångspunkt i invånarnas vardag, även inom trygghetsområdet.”

Läs hela artikeln via länken:
http://www.aftonbladet.se/debatt/a/d675J/ge-kommuner-ratt-att-ha-en-egen-poliskar

OFFENTLIGA AFFÄRER hade nyligen ett inlägg om kommunala poliser där debattörerna var en kristdemokrat och en f.d. polisintendent.

Efterlyser en kommunal polis

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Debatt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *