EFD 2017: I spåren av IT skandalen – Hur undviker vi liknande katastrofer i framtiden? | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

EFD 2017: I spåren av IT skandalen – Hur undviker vi liknande katastrofer i framtiden?

Känslig information från Transportstyrelsen kan ha läckt till utlandet när IBM skulle överta hanteringen av myndighetens datadrift. Generaldirektören gav klartecken till att frångå säkerhetskontrollen i syfte att skynda på processen och säkerhetspolisens varningar togs inte på allvar hos justitiedepartementet. Konsekvenserna har blivit stora för såväl de inblandade cheferna som de ansvariga politikerna. Panelen reder ut vad som egentligen gick fel och hur vi bör arbeta för att undvika liknande katastrofer i framtiden. Kristina Alsér, Ordförande, Regeringens nyinrättade Expertgrupp för digitala investeringar: Linda Escar, biträdande enhetschef för säkerhetsskyddsenheten, SÄPO; Jörgen Sandström, Digitaliseringsdirektör, Västerås stad & Richard Oehme, Verksamhetschef, Cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet, MSB, Daniel Akenine, Nationell Teknik och Säkerhetschef, Microsoft Sverige, Ordförande, IASA

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER eFörvaltningsdagarna 2017

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *