Vilka möjligheter finns det att förbättra styrningen av offentlig verksamhet? | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Vilka möjligheter finns det att förbättra styrningen av offentlig verksamhet?

Sverige har genomfört en mängd privatiseringar av offentlig verksamhet. Det har också funnits en strävan i offentlig verksamhet att effektivisera med näringslivsinspirerade styrningsidéer, så kallad new public management (NPM). Vad har dessa förändringar inneburit i praktiken? Vad har effekterna blivit av privatiseringarna? Utifrån rapporten ”Dags för omprövning” som Per Molander skrivit och Expertgruppen för studier i Offentlig ekonomi (ESO) publicerat diskuterar han erfarenheterna av de senaste decenniernas förändringar av offentlig verksamhet.
Per Molander, Tekn. dr. Tidigare generaldirektör

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER OA TV

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *