Kommun satsar i högriskprojekt | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kommun satsar i högriskprojekt

– Vi har varit medvetna om att det varit ett högriskprojekt. Det säger Sven-Åke Draxten (S), kommunstyrelsens ordförande i Bräcke kommun till Kaliber (Sveriges Radio) apropå den skidtunnel som från början skulle kosta nio miljoner kronor men där entreprenören nu kräver 60 miljoner.

Bräcke kommun å sin sida vill att entreprenören betalar 17 miljoner kronor i vite eftersom skidtunneln försenats. Kommunen överväger att inleda en rättslig process, rapporterar Svenska Dagbladet.

Tunneln kom till eftersom Bräcke kommun ville bygga världens längsta skidtunnel i naturberg. Tunneln mäter 1,4 km och därmed längst i världen och hundratalet meter längre än en motsvarande tunnel i värmländska Torsby.


Tidigare försvarsanläggning
I den gamla försvarsanläggningen finns enligt Bräcke kommun cirka 12.000 kvadratmeter golvyta. Förutom skidspår och skidskyttebanor ingår även planer på annan service som exempelvis reception, café, toaletter, omklädningsrum, skidshop samt rum för möten och konferenser.

Under ett extrainsatt kommunfullmäktige den 29 februari 2017 togs beslut om att investera i anläggningen med upp till 20 miljoner kronor. Utöver Bräcke kommuns finansiering tillkommer ett stöd på 15,6 miljoner kronor från Region Jämtland Härjedalen, samt privata investerare med cirka 2 miljoner kronor. Nu återstår att se om den kalkylen verkligen håller.

Bilden: Arkitektritning (beskuren) publicerad på Bräcke kommuns webbplats:
http://www.bracke.se/foretagandeochutveckling/utvecklingochprojekt/midsweden365.4.73773db514ee2ab085aa0d0.html

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Nyheter

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *