”Släng ut fossilindustrin!” | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

”Släng ut fossilindustrin!”

Det är hög tid att slänga ut fossilindustrin från klimatförhandlingarna och sätta planeten före kommersiella särintressen.

Det skriver fyra MP-toppar, bland annat med anledning av de pågående klimatförhandlingarna i Katowice, Polen. Debattörerna menar att det krävs krafttag för att begränsa klimatuppvärmingen till 1,5 grader. Synpunkterna framförs i en artikel i Expressen 2018-12-05.

Miljöpartisterna tycker att kortsiktiga ekonomiska intressen alltför länge har tillåtits diktera villkoren för det ”möjligas gräns” i klimatpolitiken.

”Det håller inte”
”Det håller inte längre. Kolföretagens intressen borde vara ointressanta när världens länder nu ska enas om åtgärder för att begränsa uppvärmningen. Det är dags att slänga ut fossilindustrin från klimatförhandlingarna, sätta miljö framför tillväxt, och rädda vår planet”, skriver politikerna.

Debattartikeln är undertecknad av Max Andersson, EU-parlamentariker (MP), Rebecka Le Moine (bilden), riksdagsledamot (MP), Hanna Lidström, språkrör Grön ungdom, samt Karin Pleijel, kommunalråd i Göteborg (MP).

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Miljö

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *