Region bjuder in leverantörer | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Region bjuder in leverantörer

Region Skåne söker fler leverantörer och smarta lösningar. Därför bjuder man på leverantörsinfo med skånsk frukost i Stockholm den 31 januari.

Louise Strand, inköpsdirektör på Region Skåne, oroar sig över de senaste årens utveckling med sämre konkurrens i de offentliga affärerna.

Enligt ”Statistik om offentlig upphandling 2018″ från Upphandlingsmyndigheten och Konkurrensverket är det färre företag som deltar i offentliga upphandlingar. Det genomsnittliga antalet anbud har minskat från 4,8 per upphandling till 4,1 föra året.


Optimala lösningar
– Vi i Region Skåne strävar efter att göra bra affärer vilket innebär att vår verksamhet får optimala innovativa lösningar på sina behov till en låg totalkostnad säger Louise Strand. För att lyckas med det behöver vi öka konkurrensen och har som mål att få fler anbud i våra upphandlingar.

För att lyckas vidtar Region Skåne flera åtgärder, bland annat förenklar de upphandlingsdokument och anbudsprocess. Regionen strävar även efter att neutralisera konkurrenshinder och sänka ingångströsklar för små och medelstora företag samt den idéburna sektorn.


Extern remiss öppnar upp
En grundlig marknadsanalys och dialog med potentiella anbudsgivare är centralt för att skapa en god konkurrens. Genom marknadens input på externa remisser öppnar de upp för ytterligare konkurrens, berättar Louise Strand. Och genom kunskap från marknadsanalyser kan regionen vidta relevanta konkurrensfrämjande åtgärder, som att dela upp kontrakt eller lämna volymgarantier.

I samband med att Region Skåne håller leverantörsinfo ges företagen tips på hur man kan komma igång och konkurrera om de offentliga affärerna. Dessa har ett samlat värde i Sverige på 683 miljarder kronor.


Årlig upphandlingsplan
Region Skåne presenterar också sin årliga upphandlingsplan. Det brukar bli bra diskussioner då regionen dessutom får input som gör att man kan utvecklas.

– Den sista januari är det dags igen för leverantörsinfo i Stockholm. Läs mer och anmäl dig gärna på https://oaparenskanska.confetti.events/ , hälsar Louise Strand till sist.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Upphandling

One Response

Kommentera
 1. Hans Nilsson
  jan 03, 2019 - 07:04 f m

  Hej
  Det är ganska naturligt att när man vinklar upphandlingar mot en viss leverantör som Region Skåne och andra Regioner gör så minskar antalet anbud, då leverantörer vet att det bara är bortkastat jobb att lämna anbud
  Dessutom minskar man ju inte inköpskostnaderna utan höjer den då företaget ifråga vet att man är
  ensam leverantör

  Reply

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *