Sverige tjänar på EU-avgiften | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Sverige tjänar på EU-avgiften

Den svenska EU-avgiften används som slagträ i debatten inför valet den 26 maj. I själva verket visar studier att Sverige tjänar tio gånger mer på EU-medlemskapet än vad vi betalar i avgift.

Det menar Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionen i Sverige. Hon menar att listan på positiva ekonomiska effekter kan göras mycket lång om man höjer blicken. Då blir den uppenbara slutsatsen att medlemsavgiften är en investering med ovanligt hög avkastning.

Inte perfekt
”EU-budgeten är inte på något vis perfekt och kan ytterligare moderniseras och effektiviseras, men det är ofrånkomligen så att i vårt alltmer globaliserade, integrerade och digitaliserade samhälle ger gemensam finansiering på EU-nivå ett klart mervärde”, anser debattören.

EU-flaggan (detalj).

Hon konstaterar till sist att priset för EU-medlemskapet, med allt vad det innebär, uppgår till omkring en euro eller runt 10 kronor per EU-invånare och dag.

Artikeln var ursprungligen införd i Dagens Industri 2019-05-08. Läs den i sin helhet via länken: https://www.di.se/debatt/eu-avgiften-en-investering-med-unikt-hog-avkastning/

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Debatt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *