De utmanar IT- och säkerhetsbranschen | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

De utmanar IT- och säkerhetsbranschen

Marknaden har exploderat i ett utbud av olika aktörer, med varierande grad kunskap och erfarenhet inom informationssäkerhet. Bolagen basunerar ut att de åtar sig informationssäkring av processer, inom verkligt kritiska verksamheter och myndigheter.

Det hävdar Peelit, som nu “utmanar dessa aktörer och understryker vikten av att välja rätt partner i detta ytterst känsliga informationssäkerhetsarbete.” Med en tydlig visuell identitet, vill man stärka företagets varumärke till att bli marknadsledande inom informationssäkring, heter det.

”Aktörer utan kunskap och erfarenhet”
 – Marknaden inom informationssäkring av processer har blivit rena Klondyke, säger Fredrik Pihl, vd på Peelit, i ett pressmeddelande. Alla möjliga aktörer marknadsför sig idag, som stora inom detta kritiska område, utan varken erfarenhet eller kunskap i ämnet.

– Vi anser det därför som vår plikt att upplysa om att välja en partner som borgar för resultatet. Följderna kan annars bli katastrofala där processer hos myndigheter ligger vidöppna, säger Fredrik Pihl.

Vaktbolag eller låsindustri
Företag från Säkerhetsbranschen härstammar från antingen vaktbolag eller låsindustri, med erfarenhet enbart från dessa verksamhetsområden. IT-företag har kunskap inom IT och begränsade kunskaper inom säkerhet, samt i de riktlinjer och säkerhetskrav som gäller inom Säkerhetsbranschen.

Genom en kombinerad erfarenhet och kunskap från både IT- och Säkerhetsbranschen och genom att man lagt utbildnings- och certifieringskravet på de utförande konsulterna, på en hög akademisk grundnivå, särskiljer sig Peelit från resten av aktörerna, hävdar bolaget.

”Vi har referenskunder”
Med referenskunder från verkligt tuffa kravställare som försvarsindustri, myndigheter och landsting, lanserar Peelit en ny tydlig visuell identitet, för att stärka företagets varumärke och bli marknadsledande inom informationssäkring.

Den nya visuella identiteten har utvecklats tillsammans med Stratecom, en svensk kommunikationsbyrå med 20 års erfarenhet från båda branscher, som i nära samarbetet med Peelit skapat en varumärkesidentitet, vilket reflekterar företagets kärnvärden och strategi.

 

Om företaget
Peelit är ett svenskt konsultföretag inom Säkerhet- och IT-arkitektur, specialiserat på IoT, GDPR, molnbaserad IT samt myndighetssäkring. Peelits framgångsfaktor är enligt egen utsago ”den gedigna erfarenheten och kunskapen från både IT- och Säkerhetsbranschen, tillsammans med spjutspetskompetens inom IT-arkitektur”.

Och vidare: ”Detta är anledningen till att kunderna väljer Peelit samt varför några av Sveriges mest krävande kunder väljer Peelit”.

Företaget arbetar tillsammans med certifierade återförsäljare och marknadsledande partners och har ramavtal med Kammarkollegiet, FMV, XANO med flera. Kunderna återfinns inom tillverkning, säkerhet, logistik, försvarsindustri samt inom statliga myndigheter och kommuner. Peelit startade sin verksamhet 2007 och ingår i Omegapointkoncernen.

Webbplats: www.peelit.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Pressreleaser

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *