”Politiker måste sluta slösa!” | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

”Politiker måste sluta slösa!”

– Politikerna måste lära sig att hålla i plånboken och fokusera på kärnverksamheten. Det menar Slöseriombudsmannen Johan Gustafsson.

– Om politikerna bara kunde prioritera lite bättre skulle vi skattebetalare slippa betala priset, för det blir nämligen konsekvensen när politikerna väljer att höja skatten i stället för att ta ansvar för den offentliga verksamheten. 

Krisen har kommit
I ett debattinlägg pekar han på att man i många kommuner nu varnar man för att krisen kommit, trots att vi är på toppen av en högkonjunktur.

110 av 290 kommuner räknar med att gå med förlust nästa år enligt Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och allt fler kommuner väljer att höja skatten.

Sparar på de gamla
Slöseriombudsmannen tar Motala kommun som varnande exempel. Han hävdar att Motala levt över sina tillgångar i många år. ”Nu väljer kommunen att spara pengar genom att sänka värmen och slopa den varma kvällsmaten på kommunens äldreboenden. Pengarna som behövts till kommunens kärnverksamhet gick väl till speedwaylaget Piraterna och det danska vattenlandet Lalandia i stället”, skriver Johan Gustafsson.

– Pengarna har rullat i väg, inte bara på huvudlösa satsningar, utan kanske framför allt på en offentlig sektor som varit allt för ineffektiv, slår Slöseriombudsmannen fast.


Fakta
Slöseriombudsmannen, SlösO, är en instans under Skattebetalarnas Förening.

Så här presenterar man sig. ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket. Därför granskar Slöseriombudsmannen slöseri med dina skattepengar och lyfter fram olika exempel på hur våra skatter används ineffektivt. Vill du tipsa SlösO?”

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation som vill samla alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Organisationen granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Man säger sig även kämpa för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga. Läs mer via länken: https://skattebetalarna.se/

Detta är en text i opinionsbildande syfte. Åsikterna som framförs är Slöseriombudsmannen Johan Gustafssons. Debattinlägget publicerades ursprungligen i Dagens Samhälle.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Debatt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *