Studenter kan bli entreprenörer | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Studenter kan bli entreprenörer

Uppsala universitet är en av arrangörerna när Mission Start-Up 2019 arrangeras i Uppsala. Årets värdar är Susanne Birgersdotter och Saeid Esmaelizadeh.

Övriga arrangörer är Anders Walls professur i Entreprenörskap och Entrepreneurs Academy. Dessutom är ett antal sponsorer inkopplade.

Driver och planerar eventet Mission Start Up 2019 gör Liv Arif (bilden), studerande som läser Utbildningssociologi.

“Förlegad skolsyn”
– Jag har en dröm om att utmana den traditionella synen på skolan i Sverige. Den är förlegad och vi behöver få in mer entreprenöriellt lärande. Skolan behöver styras med hjärta och själ.

Liv har varit med i ”Ulfs lunch” i Veckans Affärer där hon under punkten ”min bästa idé” svarade: To launch a whole new school!

Vill så ett frö
– Mina event ska aldrig vara “penna och vattenflaska”-event, jag vill plantera ett frö i var och en av deltagarna, sen får vi se vad det mynnar ut i, en ny Steve Jobs kanske, säger Liv till OFFENTLIGA AFFÄRER.

Hon menar att det inte ska vara så häpnadsväckande att vilja starta eget när man går på universitet och man ska inte behöva överge sina studier för att man vill driva eget.

– Därför vill jag föra dessa områden närmare varandra. Jag kommer förvandla Uppsala till ett Silicon Valley, avslutar hon till sist med glimten i ögat.

Eventet den 19 november 2019 arrangeras på Hotell Villa Anna, Uppsala.

Fakta om värdarna
Susanne Birgersdotter har grundat spelbolaget Igotcha och har mer än 20 appar i bagaget. Hon är även en omtalad entreprenör vars bolag lockat investerare som hotellmiljardären Petter Stordalen och deckarförfattaren Camilla Läckberg.

Iranfödde Saeid Esmaeilzadeh, är en svensk kemist, företagsledare och medgrundare av bland annat Serendipity Innovations och Serendipity Ixora AB. Åren 2012–2014 satt Esmaeilzadeh med i styrelsen för Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens Näringslivsråd.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Innovation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *