Inspirationsdag för framtida affärer | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Inspirationsdag för framtida affärer

Anbudsskola och ministerbesök. Se där två inslag på Almegas upphandlingsdag som arrangeras ihop med Upphandlingsmyndigheten den 3 december 2019.

Dagen inleds av civilminister Lena Micko (bilden nedan), tidigare andre vice ordförande och ledamot i SKL:s styrelse. Hon var SKL:s ordförande 2015-2019. Ministern ansvarar numera för frågorna om offentlig upphandling, sedan Ardalan Shekarabi utsetts till socialförsäkringsminister. Lena Micko ska i sitt anförande ge regeringens aktuella syn på utvecklingen av den offentliga upphandlingen i Sverige.


Civilminister Lena Micko.

Ser fram emot dagen
Almegas upphandlingsexpert Ulrica Dyrke (bilden på förstasidan) arbetar med Upphandlingsdagen och ser fram emot eventet. Hon uppger för OFFENTLIGA AFFÄRER:
– Det känns stimulerande att vi på Almega i år gör detta event tillsammans med Upphandlingsmyndigheten. Vår ambition är att erbjuda en mix med intressanta och aktuella seminariepunkter som tillsammans med nätverkande och Anbudsskola ska inspirera deltagarna inför framtida affärer.

Färre anbud
Thomas Erséus, vd för Almega, menar att den offentliga marknaden har stor betydelse för både offentlig sektor och näringsliv, men pekar samtidigt på att antalet anbud i upphandlingarna sjunker.

– Med Almegas upphandlingsdag vill vi, genom dialog, utbildning och kunskapsbyggande, bidra till genomtänkta upphandlingar, fler anbud och goda offentliga affärer, säger Erséus på organisationens webbplats.

Öppen mötesplats
Med en upphandlingsdag hoppas Almega kunna skapa en mötesplats, öppen för både leverantörer och upphandlande myndigheter och enheter. Under dagen utlovas spännande seminarier på aktuella teman, samtidigt som deltagaren ges möjlighet att prata om framtida affärer med upphandlande myndigheter.

För den som vill öka sin kunskap om upphandlingsfrågor kommer Upphandlingsmyndigheten att erbjuda utbildning i form av Anbudsskola.

Sker i samarbete
Upphandlingsdagen arrangeras tisdagen den 3 december 2019 på Münchenbryggeriet i Stockholm. Arrangemanget sker i samarbete mellan Almega, Almegas förbund: Innovationsföretagen, IT & Telekomföretagen, Kompetensföretagen, Serviceföretagen, Tjänsteföretagen, Utbildningsföretagen, Vårdföretagarna samt Upphandlingsmyndigheten.

https://www.almega.se/aktiviteter/upphandlingsdagen/

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Upphandling

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *