Apoteket blir delägare i Doktor24 | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Apoteket blir delägare i Doktor24

Apoteket blir minoritetsdelägare i den digitala vårdgivaren Doktor24. Företagen ska utveckla nya digitala och fysiska vård- och hälsotjänster i tätt samarbete. 

Apoteket och Doktor24 avser att etablera ett vård- och hälsonätverk för att erbjuda vård och läkemedelsrådgivning på ett lättillgängligt sätt. En viktig utgångspunkt är att människor ska få rätt hjälp utifrån behov.

Ambitionen är även att koppla ihop de lokala apoteken med ny teknik och digitala lösningar. För att skapa en sammanhållen vårdkedja är samtliga delar i vårdnätverket digitalt sammankopplade via Doktor24:s tekniska plattform Platform24. Nya digitala tjänster kommer att utvecklas och adderas till det gemensamma erbjudandet.

Vill öka kundstödet

– Vi vill öka stödet till våra kunder, inte minst de stora grupper som medicinerar för kroniska sjukdomar. De ska snabbt komma igång med sin behandling och med nya tjänster vill vi hjälpa människor att lättare följa sin ordinerade läkemedelsbehandling, säger Ann Carlsson, VD på Apoteket.

”Ökar tillgängligheten”

Daniel Lillienau, VD på Doktor24:
– När vi startar vård på apoteken och kopplar ihop Apotekets breda nätverk med vår teknik och digitala vårdlösningar, där även andra vårdaktörer kan ingå och bidra, kan vi öka tillgängligheten till god och nära vård. De stora vinnarna är patienterna, säger han.

Apoteket AB köper 20 procent i Doktor24 och Patricia Industries, som är en del av Investor, kvarstår som största ägare med 80 procent.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Pressreleaser

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *