Sjuka patienter skickas hem | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Sjuka patienter skickas hem

Två av tre läkare har det senaste året, på grund av vårdplatsbrist, skickat hem patienter som borde lagts in. 

Och fyra av fem läkare har det senaste året, av samma anledning, skrivit ut patienter för tidigt. Det visar nya siffror från Läkarförbundets arbetsmiljöenkät.

– En anledning till att Sveriges akutmottagningar är överfulla är att svensk primärvård är underdimensionerad. Det finns en stor konsensus om behovet av en primärvårdsreform för bättre tillgänglighet och kontinuitet, inte minst för multisjuka, sköra äldre, hävdar Heidi Stensmyren, ordförande Sveriges läkarförbund, i Aftonbladet.

Utmaning för personalen
Hon menar att det under rådande omständigheter är en utmaning för personalen att ge en god vård. Patientsäkerheten hotas och personalen drabbas av etisk stress när de ska göra omöjliga val och skicka hem patienter som borde ha lagts in.

– Vårdpersonalen måste ha goda villkor för att kunna ge en god och säker vård. Läkares egen arbetsmiljö och villkor är en samhällsfråga. Hälso- och sjukvården berör hela Sveriges befolkning. Det är minst sagt hög tid att politiker och makthavare börjar ta ansvar, avslutar Hedi Stensmyren.

 

 

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Debatt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *