Flygskam slår mot utveckling | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Flygskam slår mot utveckling

Att utesluta flyg som transportmedel är att straffa alla som lever eller driver verksamhet i norra Sverige.

Det hävdar Åsa Ågren Wikström (M), bilden, vice ordförande regionala utvecklingsnämnden vid Region Västerbotten, och Rickard Carstedt (S), regionråd Region Västerbotten.

De menar att det knappast finns några realistiska alternativa transportsätt för den regionen. – Detta måste bli sagt så att centrala beslutsfattare, med helt andra levnadsförutsättningar än de som bor i norra Sverige, förstår konsekvenserna av sitt handlande, framhåller de i ett debattinlägg i Norran 2020-01-21.

”Ingen åsikt utan fakta”
De bägge politikerna från var sin sida om blockgränsen menar att ett minskat flygande ”slår hårt mot utvecklingstakten, mot Sveriges konkurrenskraft och företags förutsättningar att exportera och expandera.”

– Det här är ingen åsikt, utan fakta, betonar de.

Dyrköpt symbolhandling
De ser minskat flygande som obefogat och ”en dyrköpt symbolhandling”. Flyget står ju enbart för två, tre procent av Sveriges utsläpp av växthusgaser, tillägger moderaten och socialdemokraten. De avslutar:

– Att stå upp för att norra Sverige behöver flyget är att visa ledarskap. Det är också ett sätt att ta ansvar för debatten om flyget, som är allt annat än nyanserad. Vi menar att det är dags att lyfta blicken mot himlen, och inte känna skam, utan framtidstro och inspiration.

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Debatt

One Response

Kommentera
  1. piotr
    jan 22, 2020 - 11:37 e m

    orimligt?

    Reply

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *