Så påverkas upphandling av barnkonventionen | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Så påverkas upphandling av barnkonventionen

Den 1 januari 2020 började lagen om Förenta nationernas konvention om barns rättigheter (barnkonventionen) att gälla. Det innebär bland annat att vid upphandlingar som påverkar barn ska upphandlande myndigheter och enheter ta hänsyn till barns rättigheter.

Upphandlingsmyndigheten framhåller följande: Att barnkonventionen har blivit lag innebär bland annat att upphandlare, beställare och beslutsfattare ska ta hänsyn till barns rättigheter enligt barnkonventionen vid upphandlingar som påverkar barn.

Läs mer här.

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Återpublicerat

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *