Tolerans ursäktar inte antisemitism | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Tolerans ursäktar inte antisemitism

Om en svensk stad är otrygg för judar, har vi förlorat, hävdar Gunnar Hökmark, tidigare EU-parlamentariker och knuten till tankesmedjan Frivärld (Stockholm Free World Forum).

Förintelsens minnesdag den 27 januari är en minnesdag över slutet på en tid som aldrig får glömmas, tillägger han, och fortsätter: Den påminner oss om djupet i hur lågt människor kan sjunka i hat och i grymhet.

Gunnar Hökmark menar att befrielsen av Auschwitz fångar var början på en tid där människovärdet aldrig får relativiseras, individers rätt aldrig underordnas kollektivets föreställningar och där vi aldrig får kompromissa om våra mest grundläggande värden.

Judehatet i Malmö
I Aftonbladet tar han upp problemen med judehat i Malmö:

– Om vi passivt betraktar att vår tredje största stad är otrygg för judar, har vi förlorat ett slag som måste följas av en strid mot dessa antisemitismens krafter som vi vinner. Inte genom att tro oss visa tolerans genom att tala om olika kulturer, utan genom att kompromisslöst säga vad som gäller. Det handlar om att hävda svensk lag men också om att i ord och handling stå fast mot hatet när det visar sig.

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Debatt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *