Offentliga upphandlare möttes i Kista | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found
Omvärldsbevakning Upphandlingsdagarna 2020

Offentliga upphandlare möttes i Kista

Kan AI analysera formuleringar och krav i upphandlingar och korrigera dessa före annonsering?

Det var en av frågeställningarna på Kistamässan 4-5 februari där en av årets stora mötesplatser kring offentlig upphandling ägde rum med föreläsningar och workshops för besökare och leverantörer. OFFENTLIGA AFFÄRERS Erik Martinsson var på plats och rapporterar här.

Civilminister Lena Micko var på plats och talade om hur regeringen ska utveckla offentlig upphandling. En liknande programpunkt hölls även i regi av EU kommissionen och redovisade dess upphandlingspolicy. Talare var Katharina Knapton-Vierlich.

Katharina Knapton-Vierlich, EU-kommissionen.

Hållbarhet och miljö
Andra ämnen som det pratades om i minglet var att kravställningarna inte alltid stämmer överens med vad som faktiskt kan erbjudas på marknaden, samt hur hållbarhet och miljöpåverkan blir en allt viktigare faktor, oavsett vad som ska upphandlas.

De nya domarna från EU-domstolen och Högsta förvaltningsdomstolen penetrerades också och det talades om hur AI kan analysera formuleringar och krav i upphandlingar och korrigera dessa innan annonsering sker.

Antalet deltagare uppskattades av besökare till mellan 160 och 300, ingen bekräftad uppgift ifrån arrangören fanns att tillgå.

Erik Martinsson, Projektledare jr

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Nyheter

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *