Svenskarna vill minska affärsresandet med distansmöten | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Svenskarna vill minska affärsresandet med distansmöten

Fler än sex av tio svenskar anser att företaget de är anställda på kan minska affärsresorna genom att ha fler distansmöten. Nästan åtta av tio säger att företaget är öppet för hållbarhetsfrågor som minskar miljöpåverkan. Det visar en undersökning från Kantar Sifo, på uppdrag av molntjänstbolaget Citrix.

Flygresor har stor skadlig påverkan på klimatet och fler företag väljer därför i högre utsträckning alternativa transportmedel när affärsresan ska göras. Enligt SJ görs cirka 30 procent av affärsresorna med tåg årligen.

En Sifo-undersökning, beställd av Citrix, visar att nästan en tredjedel (62 %) av kontorsarbetarna anser att företaget de jobbar för kan minska på affärsresorna genom att ha fler möten på distans. Vidare anser 76 procent att deras företag är öppna för nya idéer kring hållbarhet och att på sikt minska klimatavtrycket.

Ökad medvetenhet
“Medvetenheten för miljöfrågor har ökat och företag har insett vikten av att arbeta med klimat- och hållbarhetsfrågor. Förutom alternativa transportmedel kan många affärsresor ersättas av videokonferenser. Det sparar inte bara på miljön utan även tid och pengar”, säger Peter Söderholm, Nordisk Presaleschef på Citrix.

Sifo-undersökningen visar även att majoriteten av kontorsarbetarna själva kan hjälpa till att minska sin egen miljöpåverkan. 18 procent svarar just att de kan åka på färre affärsresor, en fjärdedel anger att de kan arbeta mer på distans och 29 procent säger sig kunna använda miljövänligare transportmedel till och från jobbet.

Vill ta större ansvar
“Svenskarna vill ta ett större ansvar när det kommer till sin egen klimatpåverkan. Med nya digitala verktyg och förändrade arbetsuppgifter kan fler jobba på distans och slippa den dagliga pendlingen. Det ger även bättre möjligheter för balans i familjelivet”, fortsätter Peter Söderholm.

 

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under perioden 12–16 september 2019. Totalt intervjuades 1973 personer i åldern 18–65 år, varav 1021 personer var sysselsatta inom kontorsarbete. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

Om Citrix
Citrix (NASDAQ: CTXS) vill skapa en värld där människor, organisationer och saker är säkert anslutna och tillgängliga för att göra det extraordinära möjligt. Vi hjälper kunder att skapa framtidens arbete genom att tillhandahålla de mest omfattande säkra digitala arbetsytorna som förenar de applikationer, data och tjänster som människor behöver för att vara produktiva samt förenkla informationsteknikens förmåga att anamma och hantera komplexa molnmiljöer. Citrix lösningar används av mer än 400 000 organisationer inklusive 99 procent av Fortune 100-företag och 98 procent av Fortune 500-företag. Läs mer på www.citrix.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Pressreleaser

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *