Internationell hotellkedja ny medlem i Svensk Franchise | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Internationell hotellkedja ny medlem i Svensk Franchise

Den internationella hotellkedjan BWH Hotel Group är nya medlemmar i Svensk Franchise, intresseorganisationen för alla de svenska företag som drivs med franchise som affärsmodell.

– Det är naturligtvis väldigt smickrande att en stor internationell hotellkedja väljer att bli medlemmar i Svensk Franchise. Jag ser det som ett kvitto på att vi som nationell och ideell intresseorganisation erbjuder relevant kunskap och kompetens också för en global aktör, säger Johan Martinsson, vd Svensk Franchise.

BWH Hotel Group är ett världsomspännande hotellnätverk bestående av hotellkedjorna Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels Collection och SureStay Hotel Group. Nu blir de den första internationella hotellkedjan som blir medlemmar i Svensk Franchise jämte en av föreningens allra äldsta medlemmar – Svenska Turistföreningen.

– Att två så stora och väletablerade, men ändå helt olika, aktörer som BWH Hotel Group och Svenska Turistföreningen är medlemmar är naturligtvis en väldig styrka för oss som intresseorganisation. Genom BWH Hotel Group får vi en unik möjlighet att lära oss mer om internationella lokala marknader vilket förhoppningsvis kan underlätta en eventuell internationell expansion för något av våra medlemsföretag.

Enligt Johan Martinsson innebär det nya medlemskapet även en spännande möjlighet för Svensk Franchise att inhämta kunskap om en helt ny bransch och hur BWH Hotel Group anpassar sin verksamhet i olika länder.

– I takt med att allt fler stora företag ansluter sig till Svensk Franchise är min övertygelse att vårt nätverk blir allt viktigare för alla företag som ser franchise som en expansionsmodell för att få sin organisation eller sitt företag att växa, antingen i Sverige eller internationellt.

Franchise som företagsform fortsätter att växa över hela världen. Bara i Sverige omsätter franchiseföretag varje år 300 miljarder kronor och sysselsätter mer än 150 000 människor.

– Företag som drivs med franchise står idag för en betydande del av Sveriges ekonomi, med få konkurser och en förhållandevis låg ekonomisk risk. Framgången beror på att franchising kombinerar tryggheten i ett beprövat affärskoncept med drivkraften hos den fria företagaren på ett sätt som gynnar både franchisegivare och franchisetagare.

Johan Michelson är Sverigechef på BWH Hotel Group. Han ser medlemskapet i Svensk Franchise som ett naturligt steg efter det att Best Western Hotels & Resorts nyligen förvärvade WorldHotels, bytte namn och ombildades från en ekonomisk förening till ett aktiebolag, där varje hotell är aktieägare.

– Som en av de ledande aktörerna i hotellbranschen känns det självklart att ingå i Svensk Franchise och vi ser fram emot att vara en del av det nätverk som erbjuds för att utveckla vår verksamhet säger Johan Michelson.

BWH Hotel Group, omfattar idag 4 700 hotell runtom i världen varav 160 ligger i Skandinavien.

 

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Pressreleaser

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *