Ny app mot stillasittande | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ny app mot stillasittande

Hon har nyligen fyllt 20 och är redan VD för ett eget företag, grundat på hennes egen innovation, CoGo app. Samtidigt läser hon juridik.
– Min innovation löser ett stort samhällsproblem, berättar Siva Arif.

CoGo app har nominerats till Årets Digitala Innovation 2020 och Årets Innovation 2020 på Örebrogalan. Det är första gången en ung kvinna nomineras. Siva är även nominerad i Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap. Tidigare har hon vunnit Årets tjänst 2019 som UF-företag samt SM-silver i Årets Tjänst – bland annat.

OFFENTLIGA AFFÄRER fick kontakt med henne för en intervju.

Du har nominerats till flera fina utmärkelser och vi önskar dig lycka till! Hur känns det?
– Jag tackar så mycket! En stor glädje infinner sig! Det känns riktigt bra, särskilt när jag ser tillbaka på resan från att detta var ett UF-företag jag drev på Thoren Business School, till att idag vara en del av det svenska näringslivet. Jag är en tävlingsmänniska och detta är ännu ett bevis på att hårt arbete lönar sig. 

Vill du berätta om din innovation CoGo-appen? Hur kom du på idén och vad har du gjort för att kunna utveckla den?
– CoGo är en applikation som löser ett stort samhällsproblem; stillasittande. Vi lever i ett samhälle där så mycket hela tiden drar oss från de hälsosamma valen. Stillasittandet påverkar våra kroppar och psyken negativt. Syftet med min idé är att skapa en praktisk lösning. Framförallt kan det bli en motivator för dagens stillasittande människor där fysisk aktivitet många gånger är receptet för att främja den mentala och fysiska hälsan.

– Min lösning går ut på att användaren utför fysisk aktivitet och att insatserna omvandlas till CoGo-poäng som kan bytas ut mot rabatter, erbjudanden och gratisprodukter hos olika företag. Du blir helt enkelt premierad för din aktivitet!

– I mitt företagande lägger jag även stor vikt vid hållbarhet och framåtanda. I mitt entreprenörskap vill jag kunna vara realistisk och uppdaterad i hur världen ser ut.

Vi har tidigare skrivit om din syster Liv, som också är ung entreprenör och innovatör. Hur kommer det sig att ni båda är så drivna?
– Vi är uppvuxna i en familj med föräldrar som tidigt såg entreprenörskap som en försörjningsform. Vikten av utbildning finns också med i bilden och för vår del har vi alltid sett att man kan kombinera båda. Detta har gjort att egenskaper som eget ansvar, tillit till egen kapacitet, samt att våga vara egen, inte är främmande för oss. Vi har helt enkelt vuxit upp i miljöer som frodat entreprenöriella egenskaper hos oss och det har vi tagit till vara på!

– Jag har varit driven ända sedan barnsben – har alltid gått in helhjärtat i allt som jag tagit mig an. Samhällsengagemanget har genomsyrat mina projekt, allt ifrån ideella uppdrag till sommarjobb på idrottsläger. Förhoppningsvis inspirerar mitt företagande fler att vilja bry sig om andra än sig själva, plus att det löser ett problem.  

Vill du lägga till något?
– Utmaningen, som också är passionen med entreprenörskap, är att ingen dag är den andra lik. Man vilar aldrig från detta. På helgerna jobbar man med sitt företag och behöver vara tillgänglig. Entreprenör är inte bara en titel, det är en livsstil som handlar om hårt arbete varje dag, man får vara beredd på det. Det är många skördar innan frukten kan ätas, så att säga.

– Nu studerar jag till jurist och driver mitt företag samtidigt. Jag ser bara fördelar med det eftersom jag har stor nytta av akademin, och behöver inte välja mellan företagande och studier. Jag har det bästa av två världar, helt klart, avslutar Siva Arif.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Innovation

One Response

Kommentera
  1. Caroline
    jun 16, 2020 - 08:15 e m

    Kul med unga, drivna kvinnor. Hon är en sann förebild!

    Reply

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *