Audico köper del av Bright Group | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Audico köper del av Bright Group

Finlands ledande leverantör av AV-system, Audico, köper del av Bright Group. Omsättningen och antalet anställda nästan fördubblas – målet är stark tillväxt i Norden, heter det i ett pressmeddelande.

Audico, ett företag som tillverkar och installerar audiovisuella lösningar, köper Bright Group Oy:s verksamheter för installation, import och försäljning av utrustning i Finland och Sverige. Förvärvet kommer att fördubbla Audico:s omsättning och betydligt stärka både kompetens och marknadsposition i båda länderna.

– I och med förvärvet stärker vi vår kompetens väsentligt och kan erbjuda branschens bästa tjänster inom AV-, kommunikations- och presentationstekniska lösningar. Våra tjänster inom service och underhåll blir också starkare i både Finland och Sverige, och vi kan bättre svara mot kundernas krav av olika tjänster, understryker Harri Leiva, vd för Audico Holding Oy.

Fördubblad omsättning
Genom den aktuella affären med Bright Group Oy förvärvar Audico Holding Oy två verksamma bolag i Finland och fyra i Sverige. Bolagen är Bright Sales & Installation Oy och Intersonic Oy i Finland samt Bright Installation AB, Intersonic AB, Technovox AB och Bright Sales & Distribution AB i Sverige. I och med förvärvet stiger Audico:s nuvarande omsättning på cirka 22 miljoner euro till cirka 40 miljoner euro och antalet anställda från 68 till 133.

Tillväxtstrategi
– Företagsförvärvet är ett steg i Audico:s tillväxtstrategi att stärka bolagets marknadsposition och utvidga marknadsområdet i Norden. Därutöver har vi som mål att öka exporten av Avec-röstlarmsystem, som vi själva utvecklar och tillverkar, till Sverige och det övriga Norden, berättar Harri Leiva.

Även Patrick Svensk, verkställande direktör för Bright Group, ser många fördelar med affären.
– Företagen kompletterar varandra väl. Kunderna, samarbetsparter och personal har fördelar av omorganiseringen och tjänsterna och produkterna förblir förstklassiga och kundorienterade.


Fakta
Audico är Finlands ledande leverantör av krävande audiovisuella lösningar och tjänster, representant av högkvalitativa produkter och tillverkare av ljud- och röstlarmsystem. Audico stöder företag och den offentliga sektorn med lösningar till auditorier och konferensrum, kontrollrum, hotell, restauranger, köpcentra, affärs- och utställningslokaler, teatrar, skolor, kyrkor och olika idrotts- och evenemangsanläggningar samt kryssningsfartyg. Över 30 års erfarenhet, ett solitt ägande, stark kompetens och kontinuerlig investering inom produkt-och serviceutvecklingen är nyckeln till vår framgång. Till Audico koncernen hör Audico Systems Oy, Audico Systems AB, Audico Technology Oy och LST Production Oy. Koncernen omsätter cirka 22 miljoner euro före förvärvet. www.audico.fi

Bright Group Oy är Nordens ledande leverantör inom events, underhållning och upplevelser, och tillhandahåller produkter och tjänster i Finland, Sverige och Norge. År 2019 hade företaget en omsättning på 92 miljoner euro. Företaget har cirka 360 professionella medarbetare, av vilka 65 övergår till Audico vid köpet. Brights Rental enheter, Visual45 och de norska Installation och Sales & Distribution enheterna återstår och verksamheten fortsätter som normalt. Bright Group bildades 2011 och ägs av dotterbolagens tidigare ägare tillsammans med investerings- och kapitalförvaltningsbolaget CapMan. www.brightgroup.fi

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Pressreleaser

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *