Konsulttjänster för hållbart resande | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Konsulttjänster för hållbart resande

För att skapa mer hållbara reseprogram lanserar Egencia®, affärsreseavdelningen från Expedia Group™, en ny konsulttjänst med fokus på hållbarhet från Egencia Consulting.

Tjänsten omfattar ett program i fyra delar som ska hjälpa kunder att skapa mer hållbara reseprogram. Det meddelas i ett pressmeddelande:

Egencia Consulting har hjälpt Travel Managers att optimera sina affärsreseprogram för hållbarhet sedan 2016, och idag blir programmet tillgängligt för alla kunder. Programmet utökar antalet verktyg som Travel Managers har till sitt förfogande för att skapa mer hållbara affärsreseprogram. Det finns bland annat en tjänst för koldioxidutsläpp i Egencia Analytics Studio med separata paneler för hotell och flyg. En ny tjänst för tåg kommer lanseras under våren.

Expertråd från specialister
– Vi får dagligen frågor från Travel Managers som rådfrågar oss om hur de kan skapa mer hållbara affärsreseprogram. Med hållbarhetserbjudandet från Egencia Consulting får de expertråd från flera specialister, säger Manuel Brachet, Vice President of Account Management på Egencia. Vi arbetar för att hjälpa våra kunder nå sina hållbarhetsmål inom en mängd olika områden som rör affärsresor, i dag med hjälp av realtidsrapporter och rådgivning om koldioxidutsläpp och i morgon med verktyg och analyser som gör det möjligt att fatta mer hållbara resebeslut.

Egencia Consultings hållbarhetserbjudande hjälper till att optimera reseprogram genom att tillhandahålla analyser inom fyra nyckelområden:

Miljö: Införliva hållbarhet i resepolicyn, till exempel med hjälp av vägledning om hur resenärer kan välja direktflyg i stället för flyg med mellanlandningar samt boka miljövänliga hotell och hybridbilar.

Människor: Skapa en miljömedveten arbetskultur, till exempel genom att optimera affärsresor och försäkra sig om anställdas välmående.

Vinst: Planera inför olika scenarier och ta hänsyn till policyförändringars effekter på ekonomin samt resenärers välbefinnande.

Resultat: Mäta policyförändringars inverkan, såsom effekterna av att ha färre resenärer per affärsresa eller spåra miljöpåverkan per team och avdelning.

– Vi ville ha ett hållbart affärsreseprogram som hanterade mer än bara flygresor, så vi bestämde oss för att fokusera på hotell, säger Peggy Gabriel, Global Category Manager FM & HR Services på Vattenfall. Vi arbetade med Egencia Consulting för att sätta upp hållbarhetsmål, jämföra dessa med hotellmarknaden och utvärdera våra resultat. Det viktigaste var att vi gjorde våra prioriterade hållbara hotell synliga i vårt bokningssystem online, vilket gjorde hållbarhet till kärnan i vårt reseprogram.

Fakta
Egencia Consulting är rådgivare för alla typer av reseprogram, vare sig de är av en enklare variant eller mer välutvecklade, genom en rad tjänster som tillhandahålls av ett team av specialister. Ett mer djupgående verktyg för resultatanalys, som jämför med konkurrenter och resten av branschen, finns tillgängligt för mer välutvecklade affärsreseprogram.

Egencia och Expedia Group har anpassat sig efter åtta av FN:s globala mål för hållbar utveckling, som bland annat omfattar miljöskydd, god utbildning för alla och ökad jämlikhet. Under 2019 donerade Expedia Group flera miljoner dollar till initiativ som Conservation International och Para la Naturaleza.

För att fira karnevalen i Brasilien och festen med karnevaltema på Business Travel Show kommer Egencia, Tour House (den brasilianska EGA-partnern) och andra partners från EGA-nätverket, att plantera 5 000 träd i Atlantskogen i Brasilien.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Återpublicerat

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *