“Vakter inger inte trygghet” | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

“Vakter inger inte trygghet”

Socialdemokraterna satsar på vakter istället för förebyggande arbete. Vi anser att polisen i större utsträckning behöver arbeta närmare invånarna.

Det menar vänsterpartisterna Emma-Lina Johansson, kommunalråd i Malmö, och Anders Skans, gruppledare i Malmös kommunfullmäktige. Debatten sker mot bakgrund av att Alliansen i Malmö (Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna) i valet 2018 drev frågan om att kommunala ordningsvakter skulle införas i staden.

– Socialdemokraterna var, tillsammans med oss i Vänsterpartiet, starka motståndare till att lägga kommunala resurser på det, påminner debattörerna i en debattartikel i Sydsvenskan.

“Tiderna förändras”
Men tiderna förändras, noterar vänsterpartisterna. Nu lägger samma socialdemokratiska parti fram ett förslag om att kommunala ordningsvakter ska införas, med förhoppning om att dessa ska patrullera Malmös gator redan i år.

Debattörerna vill i stället satsa på förebyggande arbete. De skriver:
“Vänsterpartiet anser snarare, i likhet med Polisen, de som jobbar i välfärden, och en stor mängd forskare på området, att förtroende, tillit och trygghet liksom brottsförebyggande arbete framför allt skapas genom skolor som får de resurser de behöver för att varje unge ska bli sedd och stöttad av stabila vuxna för att kunna lära för livet.”

En mycket bra trygghetsskapande åtgärd är, enligt vänsterpolitikerna, att ha socialarbetare på stan, som möter och skapar relationer till ungdomar.

– På så sätt kan socialarbetarna tidigt fånga upp ungdomar som är på glid. I Malmö finns bara en handfull socialarbetare på stan. Att kommunens politiska styre nu istället för att bygga ut denna verksamhet satsar på uniformerade ordningsvakter är anmärkningsvärt.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Debatt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *