LOU och coronaviruset | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

LOU och coronaviruset

I lagen om offentlig upphandling (LOU) finns undantag från vissa tidsfrister och krav på konkurrensutsättning som i vissa fall skulle kunna bli aktuella om dagens situation snabbt förvärras.

Det framhåller Upphandlingsmyndigheten på sin webbplats med anledning av påståenden om att LOU i vissa fall skulle hindra myndigheter från att agera snabbt i coronavirusets spår.

– Jag har sett några små blänkare om att upphandlingsreglerna hindrar arbetet mot corona. UHM har snabbt ett svar! Bra jobbat! framhåller Malin de Jounge, Enhetschef, enheten för otillåtna direktupphandlingar på Konkurrensverket, i ett inlägg på LinkedIn.

Olika undantag finns
I akuta situationer, som exempelvis en pandemi, kan det uppstå inköpsbehov som kräver upphandling, konstaterar Upphandlingsmyndigheten, och fortsätter: En upphandlande organisation ska som huvudregel konkurrensutsätta sina inköp av varor, tjänster och byggentreprenader. I upphandlingslagarna finns olika undantag från krav på tidsfrister vid upphandling samt undantag på krav på konkurrensutsättning som kan bli aktuella utifrån vissa omständigheter.

Läs mer direkt på webbplatsen.

 

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Nyheter

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *