Ingen tjänar på ökande viruspanik | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ingen tjänar på ökande viruspanik

Danmark stänger gränser och sätter in militär för att bevaka dem. Folk hamstrar varor i butikerna i Sverige och oron sprider sig.
– Coronaviruset väcker vår rädsla för det okända, konstaterar biskop Fredrik Modén och manar till sans och nykter saklighet.

Det gäller att visa respekt för människors oro utan att spä på rädslan. Och det gäller att bevara en nykter saklighet, utan att förneka att oron kan äta sig gravdjupt i en människas själ, skriver han i Aftonbladet.

Biskopen menar att sans och inkännande måste gå hand i hand., att ingen tjänar på en accelererande viruspanik, utom de nedbrytande krafter som vill destabilisera samhällsbygget genom att göda panik och fruktan.

Livets skörhet
– Det som sker påminner oss om livets skörhet. Hårdhänt tvingas vi till insikter som egentligen är ursprungliga, men som i många stycken är bortglömda i vår kultur. Att vi inte förfogar över livet. Att vi inte äger villkoren. Att vi står i ett beroendeförhållande till naturen och är utlämnade åt krafter större än oss själva, påminner biskopen.

Coronaviruset sprider sig och siffrorna över antalet smittade stiger. Händelseförloppet ändras snabbt.
– Det som däremot aldrig ändras är kyrkans uppdrag att be för världen och mänskligheten. Att liksom berätta fram livets villkor och ge ord åt nöden. Det är viktigt att påminna om det just nu, avslutar biskop Fredrik Modéus.

Foto: Lina Alriksson/Svenska Kyrkan.

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Åsikter

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *